Boudewijn Betzema maakt taal en poëzie voor iedereen interessant!

Boudewijn Betzema maakt taal en poëzie voor iedereen interessant!

Wie moeite heeft met spreken, lezen en schrijven, maar een liefhebber is van gedichten, wordt hierbij uitgenodigd om op donderdag 6 juli naar de bibliotheek van Hasselt te komen. Op deze avond staat namelijk van 19.00-21.00 uur het dichten centraal. Zo kan men op een leuke manier in aanraking komen met taal en poëzie.

Overijssel is een provincie die al vele dichters geïnspireerd heeft. Overijssel heeft, op initiatief van de provincie en in samenwerking met stichting Literaire Wandelingen en Netwerk Overijsselse Bibliotheken, sinds 2009 een provinciedichter. Een dichter, die schrijft over gebeurtenissen die in Overijssel plaats vinden of zijn geïnspireerd op de omgeving of cultuur. Per maart 2015 is Boudewijn Betzema aangesteld als Dichter bij Overijssel. Op 6 juli komt hij naar de bibliotheek van Hasselt, Dr. H.A.W. van de Vechtlaan 34.

Boudewijn Betze gaat met deelnemers op een speelse en aantrekkelijke manier aan de slag door ze bijvoorbeeld te laten rijmen met woorden die zij al kennen. Of er wordt een oefening gedaan met een bestaand gedicht en deelnemers kunnen aangeven wat zij herkennen in het gedicht. Voor vluchtelingen is er de mogelijkheid om te starten in de eigen moedertaal en vervolgens door te gaan in het Nederlands. Verder is het mogelijk om woorden uit de krant te halen die men al kent en daarop verder te rijmen.

Iedereen die ingeschreven staat bij het Taalpunt of gebruik maakt van de Voorlees Express, is van harte welkom. Maar ook cursisten van het Deltion College in Genemuiden (taalverhoging), cliënten van In Balans en volwassenen die taal moeilijk vinden, kunnen meedoen. Een leuke activiteit ter afsluiting van het seizoen 2016-2017. Opgeven is niet nodig. Kom gewoon! Noteer het vast in je agenda.

Voor meer informatie: Elly Potgieter, coördinator Taalpunt Zwartewaterland, tel. 06-29232140.