CDA: “Ook volgend jaar weer subsidie voor kleine evenementen”

CDA: “Ook volgend jaar weer subsidie voor kleine evenementen”

De provincie heeft bekend gemaakt welke kleine evenementen in Overijssel in aanmerking komen voor een provinciale bijdrage. Het CDA is zeer spreken over de aandacht voor de spreiding over Overijssel. Na een evaluatie aan het einde van dit jaar wordt bekeken of er ook volgend jaar weer geld beschikbaar komt voor de kleine, lokale evenementen.
Henk Meulink, woordvoerder Economie: “Wat het CDA betreft wordt er jaarlijks geld gereserveerd voor deze kleine, lokale evenementen. Vaak zijn zij al geholpen met een klein bedrag en ze hebben een enorme impact op de lokale samenleving”.

Opsteker
Naast de 17 grote evenementen, die kunnen rekenen op steun van de provincie, leveren ook de kleine evenementen een belangrijke bijdrage aan de profilering van de provincie Overijssel als aantrekkelijke provincie. Onder andere Omloop IJsseldelta, Sallands Mooiste, Hassailt en de Sleepbootdagen in Zwartsluis krijgen een subsidie. “Een mooie opsteker voor toerisme en recreatie in de provincie en de lokale economie”, aldus woordvoerder Henk Meulink.

Lokaal gedragen
De criteria op basis waarvan de geselecteerde evenementen zijn gekozen, waren: onderscheidend karakter, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie, vernieuwend en aansluitend bij profiel van de streek. “Als CDA willen we graag de kracht van de lokale samenleving stimuleren. Kleine evenementen zorgen lokaal voor verbondenheid. Daarom hebben we vorig jaar opgeroepen deze kleine, lokaal gedragen en vaak zeer gewaardeerde evenementen ook in aanmerking te laten komen voor een provinciale bijdrage”, aldus Meulink.