ChristenUnie Zwartewaterland en Renate v/d Velde met Sybren Stelpstra op bezoek in Zwartewaterland

 

Op 13 maart heeft ChristenUnie Zwartewaterland samen met Renate van der Velde En Sybren Stelpstra namens ChristenUnie Provincie Overijssel een bezoek gebracht aan het bedrijf Gedie in Genemuiden en De Linde in Hasselt.

Bij Gedie hebben we gezien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek vinden. Er wordt daar dagelijks voor ongeveer 30 mensen passend werk gevonden. Onder professionele begeleiding kunnen zij met plezier hun werk te doen. We hebben samen gesproken over welke rol provincie en gemeente kunnen spelen en welke verbeterpunten er zijn.

Aansluitend hebben we gesproken over de rol die de Provincie kan spelen bij het realiseren van een snelle fietsverbinding tussen Genemuiden en Hasselt. Mede gezien de grote werkgelegenheid op de topwerklocaties tapijtcluster Genemuiden en Hasselt, zou dit voor veel mensen een efficiëntere woon-werk verbinding opleveren!

Samen werd ook kort gekeken naar, en gesproken over de realisatie van de nieuwe rotonde op de Nieuwe Weg, waarna het bezoek onder het genot van koffie werd afgesloten bij De Linde, waar ook het bijzondere karakter van deze prachtige voorziening gewaardeerd en besproken werd.