Deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie thuis

 

Zaterdag 6 oktober zwom De Eerste Kolk in De Bestevaer deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf minioren 5 (leeftijd: 10 jaar) zijn er punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. De minioren 1 t/m 4 zwemmen mee om ervaring op te doen.

Er kwamen zaterdag 24 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 15 persoonlijke records.
Er waren eerste plaatsen voor Lennard Beens, Myrthe Bosman, Irenka van Dalfsen, Jorgen Gerritsen, Thon Naberman, Laurens van der Pligt, Lara Tuinman en Kimberly Visscher.
Jöran Brouwer, Hadewig Curfs, Laurens Curfs, Jirsca van Dalfsen, Isa Koobs, Sebas Koobs, Thon Naberman, Sophie van Someren, Demi Visscher en Kimberly Visscher zwommen naar een tweede plaats.
Derde plaatsen waren er voor Hadewig Curfs, Fabienne van Luijk en Thon Naberman.
De teams Lennard/Thon/Edwin/Jorgen en Myrthe/Sophie/Hadewig/Harryelle behaalden een eerste plaats bij de estafette, een tweede plaats was er voor het team Anouk/Irenka/Demi/Marianne en een derde plaats voor Anouk/Fabienne/Jirsca/Myrthe.

Jöran Brouwer had de grootste verbetering van zijn PR: op de 100 meter vrije slag zwom hij ongeveer 6 seconden van zijn tijd af.

Volgende week, 13 oktober, zwemmen de jongste wedstrijdzwemmers de Swimkick/Minioren in Kampen.

Voor foto’s, filmpjes en meer informatie over zwemmen gaat u naar www.dekgenemuiden.com