Eerste ervaringen politiewijkposten Genemuiden en Zwartsluis positief

Eerste ervaringen politiewijkposten Genemuiden en Zwartsluis positief.

 

Inwoners en wijkagenten blij met komst wijkposten.

Sinds enkele weken hebben zowel Genemuiden als Zwartsluis voor één dag in de week een eigen politiewijkpost. De wijkpost in Genemuiden is op dinsdagen gevestigd in ‘’t Olde Staduus’ en in Zwartsluis op de woensdagen in ‘De Ontmoeting’.

Jochem Schreurs, Wijkagent in Genemuiden, is zeer te spreken over het initiatief: ,,Voor afspraken waar mensen eerder dit jaar nog naar Hasselt, Kampen of Steenwijk moesten, kunnen ze tegenwoordig ook op de dinsdag bij de wijkpost terecht. Mensen stellen het persoonlijke contact tijdens mijn inloopspreekuur erg op prijs. Daarnaast levert het inloopspreekuur vaak nuttige informatie voor de politie op’’. Ook Rebecca Viel, wijkagent in Zwartsluis, is enthousiast: ,,maar de mensen in Zwartsluis zouden het inloopspreekuur beter kunnen benutten; het loopt namelijk nog geen storm. Het heeft natuurlijk even tijd nodig voordat het inloopspreekuur bij alle Zwartsluizigers bekendheid heeft. Tijdens het inloopspreekuur kunnen mensen de wijkagent spreken.’’

Openingstijden Genemuiden
Jochem Schreurs, wijkagent Genemuiden, werkt op de dinsdagen vanuit de wijkpost in ‘t Olde Staduus aan het Havenplein. Jochem heeft iedere dinsdag van 18:00 – 20:00 uur inloopspreekuur.

Openingstijden Zwartsluis
Rebecca Viel, wijkagent Zwartsluis, heeft op woensdag haar wijkdag. Haar wijkpost zit in De Ontmoeting (van Frion) aan de Fortresselaan. Rebecca houdt iedere woensdag van 19:00 – 20:00 uur inloopspreekuur.

Als er tijdens het inloopspreekuur meldingen komen waarbij de wijkagenten met spoed moeten optreden, dan gaat dat even voor. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Vakantieperiode
Tijdens de vakantieperiode is de wijkpost Genemuiden op 15, 22 en 29 augustus gesloten. De wijkpost in Zwartsluis blijft tijdens de zomervakantie gewoon open. Inwoners uit Genemuiden die in de vakantieperiode contact wensen met de politie, kunnen terecht bij de het steunpunt in gemeentehuis in Hasselt. Het steunpunt is van maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 12:30 uur. Ook kan 24 uur per dag telefonisch contact worden gezocht met de politie via 0900 8844, of bij spoedgevallen via 112.