Evenementen

De evenementen kalender is gevuld met evenementen zoals wij ze hebben doorgekregen of in het veld hebben vernomen.

Staat jouw/uw evenement er niet bij? Mail dan even aan redactie@breman.net.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Anita Terpstra naar ’t Olde Staduus

29 januari 2019 @ 19:30

‘In 2015 kregen vrouwen gemiddeld 1,66 kinderen. Honderd jaar eerder waren dat er nog 4,45. Echtparen die rond 1870 trouwden, kregen gemiddeld zelfs 8 kinderen.’

Dinsdag 29 januari komt schrijfster Anita Terpstra naar ’t Olde Staduus in Genemuiden. Het SCEG heeft haar uitgenodigd om te vertellen over haar boek ‘Het huis vol’, de geschiedenis van het naoorlogse gezin.
Want Anita Terpstra beschrijft in haar boek ‘Het huis vol’ een uniek tijdsbeeld door de ogen van het grote gezin.
De grote gezinnen waarin haar ouders opgroeiden (moeder was een van veertien en haar vader een van zeven) fascineerden haar. Hoe was het om op te groeien in zo’n groot gezin? In deze lezing verteld ze over het grote gezin in naoorlogs Nederland aan de hand van historische beelden en anekdotes over het leven toen.

Haar leven lang is Anita al gefascineerd door de jeugd van haar ouders, die beiden opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Was het gezellig om zoveel broers en zussen te hebben of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich en hoe ging het er op school aan toe? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Maar vooral: hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van Anita’s vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed?

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren via Bibliotheek Genemuiden of www.bibliotheekzwartewaterland nl
De kosten zijn € 8,50 of voor leden SCEG /Bibliotheek Zwartewaterland € 7,- . inclusief koffie. De lezing start om 19.30 uur

Gegevens

Datum:
29 januari 2019
Tijd:
19:30

Locatie

Olde Stadhuus