Feest voor kinderen bij opening kidstuin KindermeZZo

 

Steunpunt voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is

Op zaterdag 11 mei om 14.30 uur zal wethouder René de Heer van Zwolle de speciale Kidstuin openen bij KindermeZZo. De opening is een leuk buitenfeest, in samenwerking met ClownStichting ZieZo. Het feest is bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd met hun (groot) ouders, meester of juf. Zo kunnen kinderen en volwassenen in een ongedwongen sfeer eens kennismaken met KindermeZZo en IntermeZZo.

KindermeZZo is een steunpunt is bedoeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt. Er zijn kidsmiddagen met allerlei activiteiten binnen en in de nieuwe tuin buiten. De realisatie van de kidstuin is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijfsleven en inzet van vrijwilligers. De tuin omvat een chillhuisje, natuurlijke speelmogelijkheden en een aan te leggen kindermoestuin,
KindermeZZo is gevestigd in Zwolle en is toegankelijk voor kinderen uit de wijde regio.

Wat doet KindermeZZo?
KindermeZZo biedt kinderen in de basisschoolleeftijd een veilige en fijne plek om te ontspannen. Kanker bij één van de ouders, een broertje of zusje, of de (oppas)oma of opa, of bij het kind zelf, ontregelt de gezinssituatie. Kinderen voelen zich vaak alleen staan of ervaren spanning. Eén op de drie kinderen in deze situatie ontwikkelt problemen. Bij KindermeZZo ontmoeten kinderen in een vergelijkbare situatie elkaar, vinden herkenning. Ze kunnen even los komen van de situatie thuis, met sport en spel en creatieve activiteiten. De kinderen worden begeleid door pedagogisch opgeleide vrijwilligers. Zij kunnen zo nodig ook observeren en ouders adviseren.

Aanmelden voor de opening Kidstuin: Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter Van Thienenweg 1A Zwolle, bereikbaar opwerkdagen: (038) 424 6088.

Meer informatie: www.kindermezzo.nl
KindermeZZo maakt deel uit van IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten.