Gezocht: Vrijwilligers om deze mooie fietsen te kunnen inzetten

 

Vrijdag 15 maart  tijdens NLdoet, introduceerde woonzorgcentrum De Meente in Genemuiden op feestelijke wijze een nieuwe rolstoelfiets: Huka Duet. De fiets maakt het voor mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn mogelijk om een fietstocht te maken. De locatie van IJsselheem is op zoek naar vrijwilligers die samen met cliënten op pad willen. Verder zijn er nog twee varianten aanwezig, nl. een twee zitter en een rolstoel met elektrische ondersteuning.  Beide fietsen en rolstol zijn GRATIS te lenen, mits vooraf afgesproken bij de Meente.

Rolstoelfiets
De rolstoelfiets heeft zeven versnellingen en drie standen voor ondersteuning, waardoor het fietsen weinig inspanning kost. De rolstoel zit met een koppeling aan de fiets en kan er gemakkelijk afgehaald worden. Zo is het eenvoudig om onderweg een bezoekje aan een winkel of terras te brengen. De fiets is aangeschaft met de bijdrage van ‘Waardigheid en trots’, een programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met als doel de verpleeghuiszorg te verbeteren.

Vrijwilligers
Naast het testen van de nieuwe rolstoelfiets, kunnen bezoekers informatie krijgen over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de Meente. Zo wordt er een WhatsAppgroep geïntroduceerd voor jongeren, die met een (o)pa en/of (o)ma willen wandelen of fietsen. .

Klik hier voor enkele foto’s van Benny Breman

Video :