Happietaria Zwolle gaat weer open! Opbrengst gaat naar het goede doel

 

Happietaria Zwolle gaat weer open! Dit is een pop-up restaurant wat wordt georganiseerd door de christelijke Zwolse studentenverenigingen en draait op basis van vrijwilligers. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Dit jaar gaan we geld inzamelen voor een project van stichting ZOA: voedselzekerheid in Zuid-Sudan. In Zuid-Sudan zijn er al jarenlang burgeroorlogen aan de gang en is er een jaar geleden een hongersnood uitgebroken. Als gevolg van de conflicten is er veel landbouwgrond verwoest. Veel mensen zijn op de vlucht, maar komen het land niet meer in of uit door gesloten grenzen.

Stichting ZOA biedt noodhulp aan de inwoners van Zuid-Sudan in de vorm van voedsel en schoon drinkwater. Daarnaast worden er ook zaden en gereedschap uitgedeeld en graanopslag vergroot, zodat de mensen weer hun eigen voedsel kunnen verbouwen.

Stichting ZOA richt zich naast noodhulp ook op hulp en voorzieningen voor lange termijn, zo wordt Zuid-Sudan onafhankelijk van hulp. Ook geeft ZOA trainingen aan boeren, zodat zij hun landbouwgrond zo effectief mogelijk kunnen gebruiken en leren welke voedingsstoffen en mineralen het meest belangrijk zijn.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen in Zuid-Sudan, hebben we een streefbedrag van €27.000,-. Kom bij ons te gast en geniet van een gezellige avond met heerlijk eten waarbij u ook nog eens de mensen in Zuid-Sudan steunt!

Happietaria draait van 17 februari tot en met 17 maart 2018, u bent welkom aan het Assendorperplein 9 te Zwolle.
Reserveren kan via:  www.happietaria-zwolle.nl

Hopelijk tot gauw!