Jamsessie boort weer volop talent aan

 

Muziekliefhebbers waren zaterdagavond weer in grote getale naar d’Overtoom gekomen om te genieten van wat muzikaal Genemuiden allemaal te bieden heeft.

Tot in de kleine uurtjes bleef het ouderwets gezellig met onder andere de klanken van oude rockers zoals de gelegenheidsformatie uit leden van de Rascals en de Firestones. Maar ook melodieuze country, zoals van de zich elk jaar verder ontwikkelende Stephanie van Dalfzen gaf aanleiding tot enthousiaste bijval.
Grootste verrassing van deze avond was misschien wel de vocale bijdrage van Wim Kooiman, die over een prima stem blijkt te beschikken en met een tweetal rocksongs de zaal in vuur en vlam zette. Maar meer debutanten kunnen terugzien op een mooi optreden tijdens deze jamsessie. Linda de Bruin stond al vroeg geprogrammeerd en zorgde er voor dat de stemming er meteen al goed in zat. Dat was mede de verdienste van haar begeleidend gitarist, Johan van Dijk, lid van de band Uncle John, die aantoonde prima in staat te zijn de akoestische begeleiding in zijn eentje te verzorgen. En dan was er nog Emile Guiamo, geschoold als gitarist, die nu als bassist een stevig partijtje meeblies. Stevig, maar dat was wel verwacht, was ook het gedegen drumwerk van Eimie Rook. Zijn adagium ‘Een drumstel is om op te drummen’ deed hij weer alle eer aan.
Een bijzondere bijdrage werd geleverd door Mariska van Dalfsen, die op originele instrumenten een drietal Spaanstalige bijdragen leverde, subtiel begeleid door Wout Bekendam -de drijvende kracht achter de Jamsessie-, Klaas Beens en Bas van der Stelt.

Het bovenstaande is slechts een impressie van wat er allemaal te beleven viel.

Na de grande finale ontvingen alle deelnemers een fraaie roos, geschonken door de Boeketterie. Toen was eindelijk ook voor Andre Beens, die de hele avond voor een puik geluid had gezorgd, het moment gekomen om eens even rustig achterover te leunen. Maar niet te lang… De eerste enthousiaste deelnemers voor de volgende editie van de Jamsessie hebben zich al gemeld.

Klik hier voor de foto’s van Benny Breman

Video : Benny Breman