Kerkproeverij in Genemuiden

 

15 en 16 september is er een landelijke Kerkproeverij, georganiseerd door De Raad van Kerken in Nederland. Vorig jaar deden er  landelijk zo´n  450 kerken aan mee.

In Genemuiden doen de Hervormde kerk, de Gereformeerde kerk en de Christelijke Gereformeerde kerk hieraan mee.

Zaterdag

Omdat dit samenvalt met Eikoerei willen deze kerken een kort moment open zijn om de bewoners van Genemuiden en de gasten van Eikoerei uit te nodigen voor de “Kerkproeverij”. Dit heeft niets met eten te maken, maar alles met hoe het er in de kerk aan toe gaat.

In de Christelijke Gereformeerde kerk, Stuivenbergstraat 1, bent u welkom van 10.30 – 11.15 uur. Er zal iets verteld worden over de kerk en de kunst in de kerk, het orgel zal bespeeld worden en er is tijd voor een kopje koffie of thee.

In de Geformeerde kerk, Jan van Arkelstraat 18b, is open van 12.30 uur tot 13.15 uur.  Er zal een Middag Pauze Sing-In zijn. Even een plek waar je tot rust kunt komen en waar we samen zingen. Tevens vertellen we iets over de historie van de kerk. Na afloop is er koffie en thee.

In de Hervormde kerk, Kerkplein, is er om 19.00 uur  „Zingnd noar de Zundag.”

Zondag

We nodigen u en jou uit om zondagmorgen 16 september in één van de kerken de dienst mee te maken. Het zullen diensten zijn zoals elke zondag,  waar de gemeente samen komt tot eer van God. Rust vinden, stil worden, zingen, bidden, luisteren naar de Bijbel en de uitleg van een gedeelte uit de Bijbel. We hopen dat daarin iets geproefd wordt van de liefde van God voor mensen en dat dit inspiratie geeft voor het leven van alledag.