Lezing over ‘Robots…redding of bedreiging’ op 16 november

 

Robots … redding of bedreiging?
Nederland Leest staat dit jaar in het teken van robotica. Daarom organiseert de Bibliotheek Zwartewaterland een lezing door dr. Willem Peter de Ridder over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

Lezing door futuroloog Willem Peter de Ridder
Tijdens Nederland Leest organiseert Bibliotheek Zwartewaterland een lezing door dr. Willem Peter de Ridder in Bibliotheek Hasselt op donderdagavond 16 november.
De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

De robot in de maatschappij
Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden zelfs krantenartikelen al door bots geschreven.
Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

De lezing is op donderdag 16 november om 20.00 uur in Bibliotheek Hasselt. De entree bedraagt € 8,50 voor niet – leden, leden betalen € 7,00. Vanaf 19.30 uur bent u welkom. Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekzwartewaterland.nl of in uw Bibliotheek.
Mocht u op deze avond niet kunnen, dan bent u op vrijdagavond 24 november van harte welkom in Bibliotheek Steenwijk.