Orgelconcert vanavond 15 augustus in Kampen van Vincent de Vries

 

Vincent de Vries dit jaar voor tweede keer in Bovenkerk Kampen!

Op woensdagavond 15 augustus geeft Vincent de Vries (Seoel) weer een orgelconcert op het Hinsz-orgel in de Bovenkerk van Kampen. Dit keer zal hij alleen een orgelconcert verzorgen.   Op deze avond staan de mooie orgelwerken en de prachtige koraalbewerkingen op het programma! Vincent begint de avond met de bekende koraalbewerking van Komt als kind’ren van het licht van Feike Asma. Verder staan er werken op van Georg Friedrich Händel, Alexandre Guilmant, Luigi Bottazzo op het programma. Hoogtepunt  op het programma is de Introduktion und Passacaglia in f-moll, opus 63, nr 5/6 van Max Reger.  Vincent sluit het orgelconcert af met twee koraalbewerkingen van Jan Zwart.

Het concert begin om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 10,- en voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl.

Parkeertip: Burg. Berghuisplein (gratis, ca. 5 min. lopen). Allen hartelijk welkom!

Wie is Vincent de Vries?

Vincent de Vries is in 1969 te Scheveningen geboren. Hij kreeg op 4- jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later  kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd  nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde  Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel “Master of Music”.

Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of  Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piane aan de Baylor University te Waco (Texas)

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de  Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.

Op 15-jarige leeftijd maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 8 cd’s: Oude Kerk, Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk, Maassluis, St. Martin, Dudelange (Lux.), St. Gudula, Rhede (D) en St. Aposteln, Keulen. Verder maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord). In 2016 is er een cd opgenomen in de Bovenkerk van Kampen. In  mei 2018 zijn twee nieuwe cd’s Vincent de Vries verschenen.  Deze twee cd’s zijn opgenomen in de St. Joriskerk van Amersfoort.

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl.