Oud-plaatsgenoot Lia van Beest en vriendin maken samen een kinderboek

 

KINDERBOEK “IK KAN HET”

Mijn naam is Lia van Beest en ik ben een oud-plaatsgenoot. Corrine Blok heeft mij gevraagd een artikeltje voor deze site te schrijven.

Jarenlang hebben wij in de Langestraat Tandartspraktijk H. van Beest gehad. Onze kinderen zijn in Genemuiden geboren en naar school geweest. Het leuke is dat onze beide zoons ook in de tandheelkunde werkzaam zijn.
Rond 2007 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van de tandartspraktijk. Genemuiden heeft altijd een speciale plek in ons hart gehouden. Daarom wil ik graag met jullie delen dat ik tegenwoordig mij bezighoud met tekenen en schilderen, sculpturen en fotografie. Als nieuwe uitdaging is daar het illustreren van een kinderboek bijgekomen samen met de auteur Georgette Bruël , die hiervoor de tekst heeft geschreven. Het boek ligt nu bij de drukker en we verwachten het rond 17 februari aanstaande te kunnen presenteren. Reserveren kan vanaf nu(zie verder in dit bericht).

Waar gaat het boek over?
Johnny is een stoere en lieve kater. Hij is grappig, creatief en muzikaal en heeft talent. Alleen dat laatste weet hij zelf nog niet echt. Hij is een beetje onzeker en bang voor de praatjesmaker Oscar, een muis met een grote mond. Die beweert dat Johnny nergens goed in is. Wat onaardig! Dus gaat Johnny samen met zijn goede vrienden, Don de eend en Sofie de kikker, op zoek naar precies dat wat Johnny goed kan. Want iedereen is wel ergens goed in toch? Ze gaan op avontuur en ontdekken steeds weer iets nieuws. Het een gaat iets beter dan het ander maar uiteindelijk zal Johnny na veel lef en moed kunnen zeggen: “Ik kan het!”

Waarom dit boek?
Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen die het best zwaar hebben, door hun hoge gevoeligheid. Bijzondere kinderen die een eigen kijk hebben op dingen. Die zich ook vaak onbegrepen voelen, onzeker zijn en niet altijd positief over zichzelf denken. Terwijl deze kinderen juist vaak slim zijn, grappig, veel details zien en zich goed kunnen verplaatsen in anderen. Ook zijn ze intuïtief en verrassend in het vinden van oplossingen. Maar dat ze daarom bijzonder zijn geloven ze vaak zelf niet. Met dit boek hopen we kinderen een positieve boodschap mee te geven!

Interesse?
Voor je/jullie eigen (klein-) kind(eren) of om aan een ander kind cadeau te doen! Maar ook voor scholen of andere plekken waar men met kinderen werkt is dit boek zeer geschikt. Voor iedereen die nu dit boek wil reserveren doen we er een gave boekenlegger bij en uiteraard is het boek gesigneerd ! Stuur een mailtje naar info@bylia.nl en vermeldt naam en adres plus het aantal. Leeftijdscategorie 5 t/m 10 jaar.
De prijs van het boek is €15 (excl. verzendkosten).

Dit kinderboek wordt in eigen beheer uitgegeven en kan dus alleen via www.bylia.nl en/of email besteld worden.

Klik op onderstaande link om onderstaand nieuwsartikel goed te kunnen lezen.

johnny_ikkanhet