SC Genemuiden verliest voor de 2e keer op rij nu van SV Urk

 

SC Genemuiden zit in de hoek waar de klappen vallen. Waar vorige week werd verloren bij VV Staphorst, werd deze week verloren van SV Urk met 0-1.  Het doelpunt kwam al in de 7e minuut en bleek ook het enige doelpunt te zijn.

SC Genemuiden was inspiratieloos en wist niet om te gaan met de vechtlust van SV Urk. Dat resulteerde in de 7e minuut voor het doelpunt van SV Urk. Daan Huiskamp kwam uit z’n doel richting de cornervlag, maar kon niet bij de bal doordat een speler van Urk er sneller bij was. De voorzet kwam en met Huiskamp op het verkeerde been, kon hij de bal niet voor de lijn wegkrijgen en scoorde Van Slooten.

Genemuiden ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het lukte niet bij Sportclub. Er ging meer fout dan goed. Sommige simpele ballen kwamen niet aan en Genemuiden ging tegen zichzelf vechten.

In de 2e helft kwam naar 5 minuten de wissel, William Jansen voor Roelof de Jong, die in de 1e helft een flinke tik te verduren kreeg. Met Jansen in de ploeg ging Sportclub op zoek naar de gelijkmaker. Sportclub werd sterker en Urk ging op de counter loeren. Kansen kwamen er maar in de goal bij Urk stond keeper Strijker goed te keepen evenals Huiskamp bij Sportclub Genemuiden.

Ook in het slotoffensief lukt het Sportclub niet om de muur van Urk te doorbreken en floot de wisselvallige scheidsrechter Timmer af.

Aanstaande dinsdag moet SC Genemuiden spelen in de Districtsbeker tegen HZVV. Hopelijk kan Sportclub het jaar goed afsluiten.

Klik hier voor de foto’s van Richard Ruijg

Fotoverslag SC Genemuiden – s.v. Urk

Wedstrijdbeelden omroep Flevoland

Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV