Schrijfsalon voor mensen met kanker bij Nazorgcentrum IntermeZZo

 

 De diagnose kanker heeft grote impact op degene die het treft en diens naasten.

Wat doet dat met je? Hoe wil en kan je er mee omgaan? IntermeZZo steunt mensen in dit proces. Van je af schrijven kan helpen het hart te luchten. Daarom organiseert IntermeZZo schrijfsalons. Eens per twee weken is er op dinsdagmiddag met begeleiding van een schrijfcoach tijd en ruimte om woorden te geven aan wat er speelt. Vanaf nu kunnen belangstellenden zich aanmelden.

De schijfcoach legt uit: “Schrijven kun je inzetten om stil te zijn en aandacht te geven aan jezelf, het ordenen van gedachten en te ontdekken wat je nodig hebt op dit moment.
In moeilijke tijden kan er behoefte zijn aan relativering en evenwicht. Al schrijvend gaan de deelnemers, ieder voor zich,  op zoek naar balans. Met korte, speelse schrijfoefeningen en werkvormen. Deze zorgen er voor dat je al die gedachten die in je hoofd rond dwarrelen, niet hoeft te onthouden. Schrijven ordent en geeft rust.”

Voor wie?
De schrijfsalons zijn bestemd voor ieder die met kanker te maken heeft (gehad) en wil ervaren hoe het voelt als je gedachten opschrijft. Schrijfervaring en schrijftalent is niet nodig.  Er wordt gewerkt met een kleine groep, deelname kan elke twee weken, maar ook incidenteel.
De schrijfsalons starten op dinsdag 5 maart van 14.00-15.30 uur.
Meer informatie en aanmelden bij Nazorgcentrum IntermeZZo, (038) 424 6088 op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur.

Nog meer?
IntermeZZo biedt brede ondersteuning aan mensen met kanker, aanvullend op de medische zorg en behandeling. Ook naasten en jongeren kunnen bij het nazorgcentrum terecht.
IntermeZZo organiseert het hele jaar door voorlichtingsbijeenkomsten over onderwerpen als gezonde voeding, conditie en vermoeidheid of weer gaan werken. Er zijn verschillende cursussen om weer in balans te komen en de regie op het leven met kanker te hervatten. Daarnaast biedt IntermeZZo ontspannende activiteiten zoals massages en behandeling door de schoonheidsspecialiste en creatieve workshops en cursussen.