Succesvolle Regiokampioenschappen voor Zwartewaterruiters

Succesvolle Regiokampioenschappen voor Zwartewaterruiters

 

Afgelopen weekend werd het Regiokampioenschap van Overijssel voor paarden georganiseerd in Bentelo. Louanne Eenkhoorn was hier erg succesvol en werd Reservekampioen. Ook Riëlke Roeland en het team van de Zwartewaterruiters namen prijzen mee naar huis.
Louanne Eenkhoorn en haar paard Clinton gingen op vrijdag 4 augustus van start in het eerste onderdeel van het Regiokampioenschap voor paarden. De combinatie kwam aan start in de hoge klasse ZZ-Licht en reed met een fijne proef naar een score van 66,79% en de tweede plaats. Met dit resultaat mocht de combinatie op zaterdag van start gaan in het tweede onderdeel van het kampioenschap. Eenkhoorn en Clinton lieten hier een mooie kür op muziek zien en werd door de jury beloond met een score van 66,563%. Met dit resultaat won zij de titel Reserve kampioen van Overijssel en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap. Lisanne Kanis en Indy gingen op vrijdag van start in het eerste onderdeel van de klasse B. De combinatie reed hier naar een score van 68,25% en de eerste plaats. Op zaterdag gingen Kanis en Indy van start in het tweede onderdeel van het kampioenschap. Hier lieten zij een nette proef zien en werden met een score van 65,00% elfde van Overijssel.
Riëlke Roeland was met twee paarden succesvol op het Regiokampioenschap van Overijssel. In de klasse L ging zij van start met Honey. De combinatie reed snel en foutloos rond en wist hiermee de derde prijs en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap op haar naam te zetten. In de hoge klasse Z sprong Riëlke Roeland met Gadget naar een mooie achtste plaats en een plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap.
Ook het team van de Zwartewaterruiters was succesvol op het Regiokampioenschap van Overijssel. Het team bestond uit vier dressuuramazones: Janine Flier-Breman, Erika Henniphof, Riëlke Roeland en Lisanne Kanis. En uit vier springamazones: Béanke Roeland, Alène Roeland, Riëlke Roeland en Dianne Fuite. Alle combinaties hebben een goede prestatie neergezet en het team wist de derde prijs op hun naam te zetten. Met dit resultaat hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.