Theatervoorstelling ‘Een huis voor Harry’ tijdens de Voorleesdagen

 

 

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens De Nationale Voorleesdagen volop onder de aandacht gebracht.

Voorlezen, wie is er niet groot mee geworden? Voor menigeen is de levenslange liefde voor het verhaal begonnen met dat ene speciale voorgelezen boek waar je maar geen genoeg van kreeg. Je weet vast zelf nog wel hoe fijn of spannend het was om voorgelezen te worden, of hoeveel voldoening het gaf om zelf voor te lezen.

Nationale Voorleesdagen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari wordt in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. Het themaboek dat centraal staat tijdens de voorleesdagen is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze campagne is peuters en hun ouders te laten ervaren dat (voor)lezen leuk is.

Daarom zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zwartewaterland uitgenodigd om met hun groepen op bezoek te komen in de Bibliotheek of de Bibliotheekmedewerker komt bij hen op de groep voor een mooi voorleesverhaal. Diverse groepen hebben hier gehoor aan gegeven en hebben afspraken gemaakt met de medewerkers. Tijdens het bibliotheek- of groepsbezoek wordt er aandacht besteed aan het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’.

Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen konden zich ook aanmelden voor het gebruiken van het vertelkastje en de vertelplaten van ‘Een huis voor Harry’ of voorleesshows (de decors) en vertelplaten van voorgaande jaren. Volgens een rooster gaan de materialen naar de verschillende instellingen.

Daarnaast is op vrijdag 1 februari speelt theatergroep Het Kleine Theater, op uitnodiging van Bibliotheek Zwartewaterland en SCAB, twee voorstellingen van de voorstelling ‘Een huis voor Harry’ in Bibliotheek Hasselt. In de ochtend een besloten voorstelling voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en om 14.30 uur voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en hun ouders.

De voorstelling gaat over de kater Harry. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

De entree bedraagt € 1 per persoon. Meer informatie en reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwartewaterland.nl en in je Bibliotheek.

Cadeautje voor nieuwe leden

De Bibliotheek hoopt met deze campagne de boodschap over te brengen dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is. In het streven om steeds meer ouders ervan te overtuigen dat voorlezen aan jonge kinderen een leuke en nuttige tijdsbesteding is, werft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens deze campagne ook zoveel mogelijk nieuwe aspirant lezertjes als lid van de Bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen. Wie zijn kind (van 0 tot 6 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen aanmeldt, krijgt een bijzonder mooi en zacht kater Harry vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt!).