Vanaf 30 april sneller contact via social media

 

Je kunt al op verschillende manieren contact met ons opnemen. Zo bel je 112 bij spoed, 0900-8844 bij minder dringende zaken en kun je informatie vinden en aangifte doen op politie.nl. Daarnaast zijn we te vinden op social media. Vanaf 30 april krijg je via Facebook en Twitter nog sneller reactie op vragen, meldingen of tips. Ons webcareteam staat dan dagelijks voor je klaar tussen 7.00 uur en 23.00 uur.

Uiteraard was het al mogelijk om te reageren via onze sociale mediakanalen, maar we konden een snelle reactie niet garanderen. We zijn immers een groot deel van de tijd op straat om meldingen af te handelen en boeven te vangen. In Twente is vorig jaar een webcareteam van start gegaan en we hebben gezien dat het goed werkt. Volgers krijgen snel antwoord op hun vragen en geven makkelijker tips door. Daarom volgen we hun voorbeeld.

Dus heb je een vraag, een tip of andere informatie? Geef het door via social media. We zijn te vinden op Facebook: Politie Zwartewaterland. Heb je ons dringend nodig? Bel dan 112!

#webcare #politie #Zwartewaterland