Wordt inenten hier ooit normaal?

 

Dit was de kop van een artikel op de VOORPAGINA  van De Stentor van Donderdag 14 juni inclusief een grote luchtfoto van Genemuiden met de Bethelkerk pontificaal in het midden.Als u geen lezer bent van de Stentor maar bijv. van de Telegraaf of het RD geef ik u de tekst weer die met grote letters door de foto staat.

Dit is Genemuiden, gereformeerd bolwerk in Overijssel. De opkomst voor kindervaccinatie ligt hier met 69% flink lager dan het landelijk gemiddelde van 92%. Dat geldt ook voor andere plaatsen op de Biblebelt, zoals Urk (54 procent) en Elspeet (50 procent). Gemeenten zijn vanaf volgend jaar verplicht actie te ondernemen omdat dat percentage omhoog te krijgen, in het belang van de volksgezondheid. Maar hoe doe je dat, als je weet dat het gevoelig ligt vanwege religieuze of principiële bezwaren? In Genemuiden wil de wethouder in gesprek gaan. Op Urk (“eigen verantwoordelijkheid”) en in Elspeet gebeurt niets extra’s. Hoogleraar Marcel Verweij (Wageningen) vindt verplichten geen taboe”. Je moet ouders zomaar niet met rust laten”

Zo, duidelijke taal zou ik zeggen. Met bovenstaande cijfers zou een foto van Urk, waar De Stentor ook verschijnt, eerder op zijn plaats zijn, maar oké dat is een keus. Maar de stelling ‘je moet ouders zomaar niet met rust laten’ Hoe denkt U daarover? Als een echtpaar er bepaalde principes op nahoudt en daardoor tegen kindervaccinatie is en verder ook volgens die principes leeft, zullen ze niet van mening veranderen . Ook waarschijnlijk niet als ze beseffen dat de volksgezondheid daarmee niet gediend is. Maar hoeveel echtparen zijn er die kinderen niet laten vaccineren omdat ; Vajer en Moejer de kienders vrogger ook niet liet,n inent,n: Die nauwelijks principiële bezwaren hebben en zeker niet volgens de daarbij behorende principes leven. Dat maakt mij behoorlijk onrustig

Seffe.

Foto: drone