Zaterdag 14 en zondag 15 juli opent Bijenstal “De Kooi” haar deur voor het publiek

 

Open imkerijdagen.

Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat of hoe bijen hun raten maken?

Op zaterdag 14 en zondag 15 juli opent Bijenstal “De Kooi” nabij Lichtmis te Hasselt haar deur voor het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Je kunt hier een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. De imker laat u zien hoe honing wordt geslingerd, hoe je kaarsen kunt maken van bijenwas en hoe je met honing lekkernijen kunt maken. Je kunt in een bijenvolk kijken, je krijgt uitleg over werksters en darren en misschien laat de bijenkoningin zich wel zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om je heen, maar je zult merken dat bijen helemaal niet eng zijn.

Het bezoek is gratis, u bent van 10:00 tot 16:00 uur welkom aan de Klinkerweg 14 te Hasselt bij Eendenkooi Haasjes. Meer informatie en route: www.vrsdekooi.n

Eigen foto: Henk Luten