Benny Breman kreeg bezoek van de drone-politie bij Bloemencorso Sint Jansklooster

 

Op het Bloemencorso werd onze drone fotograaf Benny Breman opgezocht door de drone-politie. Een politiewagen en twee motoragenten. Waarschijnlijk  had de wijkagent van Sint Jansklooster een melding gemaakt voor externe controle, want hij kende de regels niet (goed).

Eenmaal ter plaatse van de kruising bij Sint Jansklooster moest Benny alles laten zien, de papieren die nodig zijn voor het operationeel vliegen tijdens een evenement of bij een bijzondere gebeurtenis.

Wat zijn de eisen?
– een ROC-light certificaat afgegeven door de ILENT, dat is de Inspectie Leefomgeving en Transport. Dit certificaat heeft drie onderdelen, nl

– Een diploma voor vakbekwaamheid luchtvaartkennis in theorie en praktijk
– Een geregistreerde drone met een PH nummer
– Een geldig verzekeringsbewijs gebaseerd op de luchtvaart.

Verder was de drone-politie erg tevreden hoe Benny omging met het vliegen, in het oog houden van de drone, het aanvliegen en het terugvliegen.

Klik hier voor de drone-beelden die op dat moment gemaakt zijn.

Zelfs kreeg hij toestemming om binnen in Sint Jansklooster te vliegen op het open voetbalveld tijdens het evenement. De wijkagent was het daar niet mee eens, maar werd door de drone-politie geheel bijgepraat.

Al met al een leerzaam moment voor onze drone-piloot. En alles keurig voor elkaaar.

Benny vliegt op dit moment met twee drones, een DJI Phantom 4 met registratie PH-2BQ en een DJI Inspire 1 met regisytratie PH-4CD.