Update : Buuz’nrieders Genemuiden gaan Elfstedentocht rijden

 

It giet oan!

Vanmorgen rond 8.30 zijn 26 leden, inclusief bezemwagen, van de lokale brommerclub ‘de Buuz’nrieders’ vertrokken richting Friesland om de elf-stedenroute te gaan rijden. (380 km). Het doel is om vandaag tegen de avond Engelum te bereiken (onder de rook van Leeuwarden) waar de BBQ klaar staat. Na overnachting in een mooie groepsaccommodatie gaan we zaterdagochtend na het ontbijt de route voortzetten.

Over de Buuz’nrieders

‘We wisten dat het leefde in Genemuiden, die brommers’. Maar dat er zoveel animo voor was hadden we nooit gedacht’ verteld één van de rayonhoofden. ‘We zijn een jaar geleden begonnen met zo’n 10 rijders. Met elkaar reden we veelal in de zomertijd eens per week prachtige toertochtjes. Inmiddels kunnen we spreken van een echte brommerclub met een fantastische sfeer. We zitten al over de 40 leden en hebben onlangs een mooi jasje laten bedrukken met ons eigen logo’.

De stelling dat je hooguit brommer rijdt van je 16e tot je 18e wil er bij de leden van de Buuz’nrieders niet in. ‘Het is een beetje hang naar nostalgie. De brommers van tegenwoordig hangen van plastic in elkaar. En tuurlijk gaat er bij ons ook wel eens wat kapot, dat kan ook niet anders; het zijn oldtimers waarvan sommigen wel ouder dan 50 jaar. Vaak breekt dan de koude oorlog weer los tussen de verschillende brommermerken, maar altijd met een knipoog!’.

De komende 2 dagen hopen de Buuz’nrieders een prachtige tocht te maken. Voor foto’s van de tocht kunt u de facebookpagina van de brommerclub in de gaten houden.

Oant Sjen!

De Buuz’nrieders

Klik hier voor de foto’s van Benny Breman

Klik hier voor ingezonden  foto’s

Foto genomen bij Stavoren