Ruutvoorn krijgt extra Cheque van 2000 euro

 

Uit Genemuiden en Zwartsluis  deden zeven verenigingen en stichtingen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank IJsseldelta. Op zaterdagmiddag 14 april werd de opbrengsten bekend gemaakt. Het Havenplein met het Olde Staduus was de plek voor dit Clubkas-feestje. Voor kinderen was tijdens de uitreiking ook van alles te doen. De SCEG verzorgde met twee mini-optredens een preview van Eikoerei, het streektaalfestival dat komend september plaatsvindt.

Verenigingsleven ontvangt € 100.000
Verenigingen en stichtingen zijn het kloppend hart van de samenleving: plekken waar mensen elkaar ontmoeten, samen sporten, met elkaar zingen, muziek maken of zich inzetten voor een goed doel. Ook leiden veel clubs talenten op die zonder deze support nooit zover zouden komen. Daarom ondersteunt Rabobank IJsseldelta verenigingen en stichtingen in 2018 met € 100.000. De deelnemende clubs uit Genemuiden en Zwartsluis hebben, samen met clubs uit Hattem, Kampen en Zwolle, volop campagne gevoerd om leden van de bank te laten stemmen op hun club. In totaal zijn 10.967 stemmen uitgebracht. Het gehele bedrag wordt verdeeld op basis van het aantal stemmen die iedere club heeft verdiend. Daarnaast zijn er twee bonusprijzen van € 2.000 voor de meest creatieve en meest jeugdige campagne.

Vandaag kregen de zeven clubs op feestelijke wijze hun cheque in Genemuiden overhandigd. Dit zijn Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo, SCEG, Zangvereniging Excelsior, LR/PC Zwartewaterruiters, WVV Ruutvoorn, Kolksluuszangers  en Sluziger Bridgeclub. De uitreiking was in handen van presentator Flip Visscher. Als een voorzetje op het  streektaalfestival Eikoeri  zong “Hans uut Gaellemuun” en vertelde Gera en Wim in dialect over de Braand van 1868.

Klik hier voor de foto’s van Benny Breman

Live via Facebook live 4: Benny Breman

Live via Facebook live 3: Benny Breman

Live via Facebook live 2: Benny Breman

Live via Facebook live 1: Benny Breman

Video : Benny Breman :  Optreden fam. van ’t Noordende