Moeizame overwinning Sportclub

 

Genemuiden – Er zijn van die dagen dat je een voetbalwedstrijd bezoekt die niet om aan te gluren is, de wedstrijd Sportclub Genemuiden tegen AZSV was er zo ’n één. De geflatteerde 3-0 overwinning die SC Genemuiden tien minuten voor tijd boekte op de Aaltenaren werd als een geschenk ontvangen, maar de manier waarop verdiende allerminst de schoonheidsprijs.

De ruime winst die Sportclub over de streep wist te trekken gaf bij lange na niet weer wat het publiek kreeg voorgeschoteld, het duel kon nimmer boeien en de eerste helft kende welgeteld één kans. AZSV-speler Robbin Thuss kreeg als enige van de 22 veldspelers de kans om het publiek nog enigszins te vermaken in het 1e bedrijf, maar zoals zovelen op deze koude novemberdag lukte het hem niet om de bal in het net te werken.

Cadeautjes werden op de dag dat de goede heiligman in Nederland arriveerde niet weggeven en het leek er verdacht veel op dat geen van beide partijen het duel wilde winnen, de stand op de ranglijst gaf echter aan dat puntverlies lijden in deze fase van de competitie afhaken betekende. De eerste helft eindigde dan ook zoals deze begon, gescoord werd er niet en de hoop dat dit in het 2e bedrijf wel zou gaan lukken was dan ook helemaal nog niet zeker.

Het begin van de tweede helft was een herhaling van zetten en het zou er allemaal niet beter op worden, inspiratieloos dwarrelden de beide teams over het veld en boeiend werd het nimmer. Dat er uiteindelijk toch nog een winnaar uit de bus kwam mag dan ook wel een wonder heten, al moest het publiek hier wel heel lang op wachten.

Met de inbreng van Jan Hooiveld kwam er wat meer spirit binnen de lijnen, het publiek roerde zich zowaar en de druk op de AZSV-goal groter. De muur van het stug verdedigende AZSV was echter moeilijk te slechten, het scheen een haast onmogelijke opdracht te gaan worden om hier doorheen te breken.

Dat een blunder van de AZSV-goalie de uiteindelijk de overwinning bracht daar maalde bij Sportclub niemand om, het lukte de doelman niet om de bal goed weg te krijgen. Dirk Muis hoefde slechts het laatste zetje te geven en de voorsprong was daar. De twee doelpunten die bij het verstrijken van de tijd door Jan Hooiveld werden gemaakt bezorgden SC Genemuiden uiteindelijk de drie punten, punten die met veel moeite waren binnengehaald.

Klik hier voor de foto’s van Helmich Lubberts

SC Genemuiden – AZSV 3-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. J.S. Boringa
Ass. scheidsrechter: Dhr. H. van der Bij
Ass. scheidsrechter: Dhr. R. Bruining

Toeschouwers: 600

Scoreverloop: 81. Dirk Muis 1-0, 88. Jan Hooiveld 2-0, 90. Jan Hooiveld 3-0.

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Jeremy Jonker, Nick Buitink, Joran Pot, Roelof de Jong, Kay Velda, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, (59. Jan Hooiveld), Omar Kavak.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Bram Rensing, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Sjoerd te Boekhorst (71. Yeftha Nyamsangya), Erwin Nieuwboer, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Robbin Thuss, Joost Rasing (85. Rens Heusinkveld).

Jan Hooiveld en Jan van Raalte beschouwen de wedstrijd SC Genemuiden – AZSV Aalten na.

Eerste Stream eerste helft

Tweede Stream eerste helft

Stream tweede helft  (deel 1)

Live tweede helft deel 2

Tweede helft (deel 3)