SC Genemuiden speelt gelijkspel bij Berkum en wordt derde in de hoofdklasse

 

Sportclub staat met lege handen.

Het is SC Genemuiden niet gelukt om de competitie van het seizoen 2017-2018 met een prijs af te sluiten, op een volgepakt sportpark “de Vegtlust” in Berkum was het lang spannend. In een attractief duel waarbij beide ploegen de nodige kansen kregen was het v.v. Berkum die aan het langste eind trok en nacompetitie wist veilig te stellen.

SC Genemuiden was voor rust de bovenliggende partij, het kreeg de nodige kansen maar vergat deze om te zetten in doelpunten. Zelfs een gegeven strafschop bracht Sportclub niet de voorsprong waarop werd gehoopt, de dit seizoen trefzekere Omar Kavak lukte het niet om de uitstekende keepende doelman Dominic van Hoof te passeren.

Het werd wel een wedstrijd, vanaf het allereerste fluitsignaal lieten beide teams zien dat ze er allebei vol voor wilden gaan. De kansen volgden elkaar in rap tempo op, waarbij de ene kans nog mooier was dan de andere. In de 3e minuut leverde dit bijna de 1-0 voorsprong op voor Berkum, de behendige Johnsen Bacuna zag doelman Albert Flier iets te ver van zijn goal afstaan maar tot opluchting van SC Genemuiden ging zijn schot voorlangs.

Verder dan dit ene schot zou Berkum in het eerste half uur niet komen, SC Genemuiden voerde het tempo op en het spel ging maar één richting op. Met Omar Kavak voorop trok het richting het doel waar doelman Dominic van Hoof die het ene na het andere schot te verwerken kreeg, met schoten van Kavak, Eenkhoorn, Boes en een strakke kopbal van Dirk Muis die nog maar net van de doellijn kon werden gehaald werd de Berkum goalie aardig op de proef gesteld. Ook de poging van Anne van der Kolk strandde, na een aanval over vele schijven zag hij zijn bal maar rakelings over gaan.

In de 20e minuut leek het erop dat SC Genemuiden zijn voorsprong zou gaan krijgen, met een terecht gegeven strafschop door arbiter Maurice Paarhuis zou de altijd trefzekere Omar Kavak hiervoor kunnen zorgen. Doelman Dominic van Hoof dook naar de goede hoek, pakte de laag en niet hard genoeg ingeschoten bal en een bijna zekere voorsprong werd tenietgedaan.

Deze tegenvaller voor SC Genemuiden was voor Berkum het teken om er een tandje bij te zetten, na de verplichte drinkpauze in verband met de hoge temperaturen kwam het vaker aan de bal en kwamen ook voor hen de mogelijkheden. Doelpunten werden er echter niet meer geschoord voor rust, Bacuna voor Berkum en Rotman voor Genemuiden hadden hier nog verandering in kunnen brengen maar ook zij brachten niet de doelpunten waar het massaal toegestroomde publiek op hoopte.

In de tweede helft gingen beide teams vrolijk verder waarmee het in de eerste helft was geëindigd, met de wetenschap dat Eemdijk ondertussen op voorsprong stond op Urk was het duidelijk wat er gedaan moest worden. Berkum had genoeg aan een gelijke stand en SC Genemuiden zou alles op alles moeten zetten om die openingstreffer te forceren die het nodig had.

Deze treffer zou er echter niet komen, het was Berkum die zeven minuten voor tijd aan alle illusies van Sportclub een einde maakte. Vanuit een hoekschop bracht Chris van der Meulen de bal bij zijn broer Marc die invaller Youp Kok bereikte, vanuit de draai schoot hij in en doelman Albert Flier was gezien.

Met nog zeven minuten en wat extra tijd te spelen stond SC Genemuiden voor de bijna onmogelijke taak om nog twee doelpunten te scoren, de tijd bleek simpelweg te kort om het tij nog te doen keren. Een doelpunt van Anne van der Kolk bracht Sportclub nog wel langszij maar verder dan deze ene treffer kwam Sportclub niet. Eemdijk pakte de titel op Urk, Berkum plaatste zich voor de nacompetitie en SC Genemuiden staat aan het eind met lege handen.

v.v. Berkum – SC Genemuiden 1-1 (0-0).

Scoreverloop: 83. Youp Kok 1-0, 90. Anne van der Kolk 1-1.

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. scheidsrechter: P. Willems
Ass. scheidsrechter: L.T. de Koning

Toeschouwers: 2000

Opstelling v.v. Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Dennis Horstman, Jeroen van Brummen, Björn Bakker, Thom Kooke (87. Jason Huisman), Hoeseb Yacob, Chris van der Meulen, Mark Bloemendaal (69. Youp Kok), Johnsen Bacuna.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arend van de Wetering (77. Nick Buitink), Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman (71. Rick Doorn), Joran Pot, Anne van der Kolk, Robert Boes, Jacco Riemens (60. Frank Kuurman). Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn.

Klik hier voor de foto’s van Dorieke Mulder  Sfeerfoto’s

Klik hier voor de foto’s van Richard Ruijg  Sfeerfoto’s voorafgaand aan de wedstrijd

Klik hier voor de foto’s van Richard Ruijg Fotoreportage van de wedstrijd

Klik hier voor de foto’s van Helmich Lubberts

Audio en videobeelden RTV Oost

Video: Benny Breman  (Sfeerbeelden)