Hendrik en Lummigje Jongman-Mooiweer 60 jaar getrouwd

 

Burgemeester Bilder feliciteert diamanten echtpaar in Zwartsluis

Zestig jaar geleden, op 13 februari 1959, stapten Hendrik Jongman en Lummigje Mooiweer in het gemeentehuis van Zwartsluis in het huwelijksbootje. Burgemeester Bilder ging op 14 februari op bezoek bij het echtpaar om hen te feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum.

Henk werd geboren in Zwartsluis en Lummy zag het levenslicht in Genemuiden. De eerste ontmoeting was via wederzijdse familie op de verjaardag van de zus van Henk. Na drie maanden was de verkering een feit. De trouwdag op 13 februari was een winterse dag met veel sneeuw. Maar desondanks trok het bruidspaar veel bekijks in Genemuiden. Dat kwam mede door de bijzondere trouwstoet. Met een mooie Mercedes, die de baas van Henk hiervoor beschikbaar had gesteld, haalde Henk zijn bruid van huis op. De familie en genodigden volgden met een bus. Dat was best bijzonder in die jaren. Henk en Lummy vonden woonruimte in Zwartsluis en daar wonen ze nog steeds met veel plezier.

Henk werkte als baggeraar bij Prins van Wijngaarden. Lummy had een baan bij Edel Tapijt maar stopte daarmee toen ze getrouwd was. Daarvoor in de plaats kwam de zorg voor het gezin waarin zes kinderen werden geboren. De familie werd later uitgebreid met zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Lummy leest graag. Henk houdt sportvissen en biljarten. Vanaf het moment dat de kinderen de deur uit zijn gaan ze graag samen naar Spanje. “En en zo lang onze gezondheid het toelaat, blijven we dat doen”, zegt Lummy.

“Geven en nemen, dat is belangrijk geweest in de afgelopen 60 jaar. We zijn dankbaar dat we dit mogen mee maken”, aldus het bruidspaar. Het huwelijksjubileum wordt in familiekring gevierd.

Klik hier voor enkele foto’s van Jan van Kleef