OVG timmert aan de weg

 

Vandaag tijdens het open huis zijn de deuren van het OVG geopend voor een ieder die wil gaan werken in de bouw, of meer wil weten over de mogelijkheid hierin.
Werkgevers in deze sector hebben ontzettend veel moeite om personeel te vinden; het OVG leidt mensen hiervoor op en tijdens deze studie worden de studenten ook door het OVG betaald.
Leren én geld verdienen tegelijk dus ; een win-win situatie aldus de heer Buitenhuis van het OVG, die tevens benoemt dat de hele bouwwereld enorm in beweging is; virtual reality is een term die vaak genoemd wordt; de ontwikkelingen centreren zich steeds meer richting de computer.
Dit betekent dat bij wijze van spreken zelfs iemand met ‘2 linker handen’ een functie in de bouw kan hebben.
Het OVG én de regering zijn zich ervan bewust dat het van groot belang is dat de jeugd in een zo vroeg mogelijk stadium met de mogelijkheden binnen de bouw in aanraking komt.
Hiervoor zijn tal van samenwerkingsverbanden opgezet; uiteraard met werkgevers in de regio, maar een opvallende samenwerking is ook die wordt aangegaan met basisscholen.
Leerlingen uit groep 8 krijgen straks les op de locatie aan de Nijverheidsstraat.

Buitenhuis benoemt ook het feit dat er een enorm potentieel zit onder statushouders, zij-instromers en vrouwen.
Met name de laatste groep zou, met de toekomstige ontwikkelingen, prima kunnen functioneren in de sector.

Ook om deze groepen te interesseren in de bouw en techniek wordt ingesprongen door het OVG; er zal nog meer ingezet gaan worden om deze mensen te bereiken.
Hiervoor zijn al diverse ideeën die nu uitgewerkt worden.

De huidige aanmeldingen van zo’n 30 mensen kan met gemak verdubbelt worden aldus Buitenhuis, die hoopt dat er vandaag een goede opkomst is.
Voor meer info: OVG Genemuiden

Klik hier voor de foto’s van Hans Hilberts