SC Genemuiden met 1-6 flink onderuit in Putten

 

Dodelijke counter SDC Putten bezorgd Sportclub fikse 6-1 nederlaag

Na drie gespeelde wedstrijden komt SC Genemuiden in de beginfase van deze competitie nog niet verder dan slechts vier magere puntjes, tegen SDC Putten kreeg het met een 6-1 nederlaag een fikse oor wassing te verwerken die nog wel een tijdje zal na dreunen.

Het werd een nederlaag die erin hakte, na een goed begin waarin Omar Kavak al na acht minuten Sportclub op een 0-1 voorsprong zette zag het er niet naar uit dat SC Genemuiden tegen een ruime nederlaag zou aanlopen. De voortvarende start die het team in deze en voorgaande wedstrijden op de mat neerlegde kende in het verdere verloop van de wedstrijd geen goed vervolg, op de effectiviteit die SDC Putten op de groene grasmat neerlegde had Sportclub simpelweg geen antwoord.

Na de eerste treffer van Sportclub was het SDC Putten die het spel naar zich toe trok, het wachtte geduldig op de ruimte die hen geboden werd en met dodelijke precisie sloeg men in de omschakeling toe. Iedere kans die het in de 1e helft kreeg was bijna raak, SC Genemuiden mocht dan ook slechts twee minuten genieten van de voorsprong die het had. Rob Kul was het die SDC Putten langszij bracht. Ook bij doelpunt nummer twee was zijn inbreng groot, na zijn voorzet was het Kees Pluim die de hoek voor het uitkiezen had en de 2-1 op zijn naam schreef.

Nog voor rust zou SDC Putten de marge alleen maar vergroten, het lukte Sportclub maar niet om de bal weg te krijgen. Jurian van den Brink wist de bal op het middenveld op te pakken en met zijn loopactie Rob Kul te bereiken. Deze faalde niet in de afwerking, Sportclub doelman Daan Huiskamp was opnieuw gezien en de thuisclub had zijn 3-1 voorsprong.

Sportclub wist wat het te doen stond in de 2e helft, het had 45 minuten de tijd om iets aan de achterstand te doen. Tegen beter weten in naar wat later zou blijken, de wil en de kansen waren er wel maar het net zou Sportclub niet meer treffen.

De aanvallers van SC Genemuiden hadden schijnbaar hun dag niet, Kavak, Hooiveld, Eenkhoorn en de ingevallen Frank Kuurman lukte het maar niet om doelman Martin van Barneveld te passeren en de opdracht om een goede uitslag te behalen te volbrengen. Het werd alleen maar erger, de omschakeling was voor SDC Putten ook in de 2e helft het wapen waarmee Sportclub de das werd omgedaan. Bij SDC Putten lukte simpelweg alles en SC Genemuiden had het nakijken, ondanks het ruime veldoverwicht dat de groen- witten hadden in de 2e helft bleek de counter deze middag dodelijk. De doelpunten die Wilbert Thomassen (2x) en Rob Knul waren dan ook extra pijnlijk maar deden niets aan af aan de terechte overwinning die SDC Putten boekte, SC Genemuiden heeft een volle week om de wonden te likken. Volgende week wacht het uitduel tegen CSV Apeldoorn, opnieuw geen gemakkelijke tegenstander.

Fotoverslag SDC Putten – SC Genemuiden

SDC Putten – SC Genemuiden 6-1 (3-1).

Scheidsrechter: Dhr. M.J. Kloet
Assistent scheidsrechter: Dhr. R. Schiffel
Assistent scheidsrechter: Dhr. P. Willems

Toeschouwers: 300

Scoreverloop: 5. Omar Kavak 0-1, 11. Rob Knul 1-1, 25. Kees Pluim 2-1, 44. Rob Knul 3-1, 82. Wilbert Thomassen 4-1, 85. Wilbert Thomassen 5-1,89. Rob Knul 6-1.

Gele kaart: 9. Vincent ter Burg, 24. Jurian van den Brink (SDC Putten), 81. Arend van de wetering (SC Genemuiden).

Opstelling SDC Putten: Martin van Barneveld, Thomas Amende, Iwan Bos, Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Sander Duits (80. Kevin van de Vlag), Kees Pluim, Rob Knul, Jurian van den Brink (46. Wilbert Thomassen), Wouter de Bruin, Jefta van den Broek (68. Benjamin Huisman).
Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink (56. Nick Buitink), Joran Pot, Anne van der Kolk, Kay Velda, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.

Klik hier voor de foto’s van Helmich Lubberts (verwacht)