SC Genemuiden wint met 3-2 een uitwedstrijd tegen GVVV

3-2 winst Sportclub bij GVVV

SC Genemuiden heeft ook de 3e oefenwedstrijd op rij in voorbereiding op het seizoen 2017-2018 gewonnen, 2e divisionist GVVV ging op eigen veld met 2-3 onderuit.

De eerste helft was GVVV duidelijk de bovenliggende partij, had het meeste balbezit en gaf Sportclub amper ruimte. De eerste kans was dan ook voor de Venendalers, Jeremy de Graaf schoot na een voorzet van Mohammed Ajiach knap raak maar zag zijn doelpunt afgekeurd door buitenspel. GVVV bleef aandringen, het bleef Genemuiden onder druk zetten maar echte kansen leverde dit niet op. Bij Sportclub stond het goed achterin, dat Matthias Breman na dertig minuten spelen het veld moest verlaten met een knie blessure was dan ook een tegenvaller. Doelpunten zouden er in het eerste bedrijf niet vallen, want verder dan een paar kleine speldenprikken kwamen zowel GVVV als SC Genemuiden niet.

Beide teams stonden amper binnen de lijnen toen het eerste doelpunt viel, SC Genemuiden was het die op voorsprong kwam. Na een knappe actie van Omar Kavak was het Rik van Dalfsen die doelman Jansen het nakijken gaf en voor de 0-1 zorgde. GVVV was amper van de schrik bekomen of nummer twee lag al in het net, Joran Pot haalde van buiten de zestien hard uit en zag zijn schot op schitterende wijze in de kruising verdwijnen. GVVV leek door deze twee treffers amper van slag. Martin van Eck zorgde in de 54e minuut in ieder geval voor de aansluiting, na aangeven van Jeremy de Graaf schoof hij de bal achter doelman Albert Flier. GVVV had zich duidelijk nog niet neergelegd bij een nederlaag en ging op zoek naar meer, maar opnieuw was het Sportclub die scoorde. Dirk Muis toornde hoog boven alles en iedereen uit en met een harde kopbal gaf hij de doelman geen schijn van kans, Sportclub had zijn riante voorsprong en niets leek een overwinning nog in de weg te staan. Een eigen doelpunt van Roelof de Jong die de bal ongelukkig raakte na een voorzet van Danny de leeuw bracht hier ook geen verandering meer in. Sportclub wint dus ook zijn derde wedstrijd op rij, volgende week zaterdag wacht thuis DUNO dit is voor Sportclub het laatste oefenduel in aanloop naar de KNVB beker en competitie.

Klik hier voor de foto’s van Helmich Lubberts

GVVV – SC Genemuiden 2-3 (0-0).
Scoreverloop: 47. Rik van Dalfsen 0-1, 49 Joran Pot 0-2, 54. Martin van Eck 1-2, 69. Dirk Muis 1-2, 72. Roelof de Jong (e.d.) 2-3.
Toeschouwers: 250
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman (27. Job van Dalfsen), Dirk Muis, Roelof de Jong, Rick Doorn (72. Mark de Haan), Anne van der Kolk, Joran Pot, Jacco Riemens, Arjen Hagenauw (75. Rik van Dalfsen), Omar Kavak (70. Ramon Beens), Rik van Dalfsen (Frank Jansen).

Op de foto: Joran Pot schoot vanaf afstand de 2e treffer fraai binnen