Volle zaal in de Meente voor de avond die in het teken staat van bezetting en bevrijding

 

Volle zaal in de Meente, boven verwachting!

Vanavond organiseert SCEG in samenwerking met De Meente een avond in het teken van bezetting en bevrijding. Verhalen over die tijd zullen deze avond centraal staan.
De heer Evert van der Graaf is bereid gevonden de avond in te leiden. Hij zal in het kort wat vertellen over de impact die de tweede wereldoorlog had op het dagelijkse leven. Daarna gaat hij in gesprek met een aantal oudere Genemuidenaren. Wat hebben zij in de oorlog meegemaakt? Wat voor invloed had de oorlog bijvoorbeeld op het boerenleven? En hoe ging het in Genemuiden met de verplichte tewerkstelling voor de Duitsers? En de scholen, konden die door de oorlog heen gewoon blijven functioneren? De avondklok, de verduistering, het bonnensysteem en het distributiekantoor: al deze, maar ook andere onderwerpen zullen ongetwijfeld aan de orde komen in de verhalen.
Vervolgens krijgt de zaal gelegenheid op de onderwerpen in te haken. Er mogen vragen worden gesteld maar de organisatie hoopt vooral ook dat er vanuit het publiek verhalen verteld zullen worden.

Klik hier voor de foto’s van Benny Breman

Video: Benny Breman  (met beter geluid)