Voorbeschouwing: SC Genemuiden versus Staphorst altijd beladen

 

Door velen wordt al weken reikhalzend uitgekeken naar de beladen derby tussen SC Genemuiden en Staphorst. Zaterdag is het dan eindelijk zover. Ranglijsten en standen doen er even niets toe, deze wedstrijd is speciaal en staat altijd op zichzelf. Jan van Raalte zal zijn huiswerk goed gemaakt hebben en zal dan ook een strijdplan klaar hebben liggen dat tot succes moet leiden. Naast de eerder genoemde van Raalte zal het een weerzien worden met Frank Kuurman en Roelof de Jong. Allen weten de kracht van Staphorst. Of dit allemaal genoeg zal zijn zal de praktijk uitwijzen.

SC Genenemuiden versus Staphorst een heuse klassieker in de Hoofdklasse B! De verwachting is dan ook dat velen de moeite zullen nemen om aanwezig te zijn op Sportpark De Wetering. De laatste ontmoeting staat een ieder nog helder voor ogen. Immers dat was de bekerfinale tussen SC Genemuiden en Staphorst. Onder toeziend oog van ruim 3000 supporters wist de brigade van Jan Vlap in de 89e minuut via een goal van Martijn Brakke, op z’n Duits, de winnende treffer te maken en zo de beker te winnen. Het feestgedruis wat toen losbarstte was ongekend. Want zeg nu zelf, wat is er nu mooier dan te winnen in het hol van de Genemuider leeuw!

Inmiddels zijn we 7 maanden verder en komen de ploegen elkaar opnieuw tegen, deze keer in competitieverband. Groot verschil is echter dat de ploeg uit de tapijtstad deze keer wél gebruik kan maken van Omar Kavak en dat scheelt een slok op een borrel. De goalgetter wist tot op heden al 15 keer het vijandelijk net te vinden. Niemand anders in de Hoofdklasse B is zo trefzeker dan de aanvaller van SC Genemuiden. Met dit wapen heeft de ploeg van Jan van Raalte iets extra’s. Het zal dan ook een zware opgave worden om de veelscorende spits aan banden te leggen.

Toch is het vertrouwen in het Staphorst kamp zodanig, dat ze absoluut niet bang zijn om de confrontatie aan te gaan. Na een moeizame eerste periode, is Staphorst op dit moment in goeden doen. Inclusief de wedstrijden in de districtsbeker is Staphorst al 6 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Winst in de derby tegen SC Genemuiden zal deze serie alleen nog maar meer glans geven. We kunnen er zeker van zijn dat de spelersgroep van de na dit seizoen vertrekkende Jan Vlap, getergd op het veld zal verschijnen. Verliezen is nooit leuk, maar helemaal niet als het de buren uit Genemuiden betreft.

De gastheren daarentegen zijn na de winst van vorige week tegen Excelsior’31 gebrand om voor eigen publiek opnieuw een goed resultaat neer te zetten. Het resultaat in Rijssen heeft ervoor gezorgd dat SC Genemuiden samen met Excelsior’31 de koppositie deelt. Opvallend is echter wel dat tegenstander Staphorst buitenshuis de meeste punten heeft verzameld. Alleen uit bij Berkum werd er onnodig verloren. Dit gegeven moet voor Staphorst voldoende reden zijn om SC Genemuiden voor eigen publiek ook pijn te willen doen. Dat de ploeg daartoe in staat is weten we, echter dan zal vanaf minuut 1 alles gefocust moeten zijn om dit te bewerkstelligen. Dus niet mee willen gaan in het spel wat SC Genemuiden zo graag speelt, maar gewoon van eigen kracht uitgaan. Een driepunter, tegen SC Genemuiden zou betekenen dat de onderlinge verschillen weer minimaal zullen worden. Voeg daarbij het gegeven dat Excelsior’31 een zwaar uitduel tegen DFS voor de boeg heeft, en het zou er na afloop zomaar anders kunnen uitzien. Kortom, de belangen zijn groot!

Namens de KNVB is scheidsrechter Bart van Rijsbergen uit het Zuid – Hollandse Maasland afgevaardigd om deze kraker in goede banen te leiden. Hopelijk laten de spelers het aanwezige publiek genieten van een geweldige wedstrijd, waarin ondanks de druk die erop staat, sportiviteit uiteraard niet mag ontbreken.

Bron: VVStaphorst.nl