Wat gebeurde er in 2018, eindejaarsoverzicht van Breman.net

 

Terugblikken op een jaar is voor Breman.net uiteraard niet moeilijk, immers er zijn genoeg foto- en video nieuwsartikelen gemaakt.

Breman.net is in oktober van dit jaar gewijzigd van donatiewebsite naar een bedrijf. Dit betekent dat de adverteerders nu een factuur krijgen met BTW. De naam van het bedrijf is officieel: BREMAN.NET – DRONE en MEDIA. Het was noodzakelijk gezien de hoeveelheid adverteerders en drone-opdrachten om deze move te maken.

Overzicht:

Januari
Sfeervolle kaarsen in een hanglamp maakte de eerste brandmelding in 2018, gelukkig viel de schade mee, klik hier. Code rood op 18 januari en een geknapte kabel bij de veerpont, klik hier. De werkzaamheden aan de Koppel zijn begonnen, klik hier. op 27 januari wordt de Kamperzeedijk opgeschrikt door twee auto’s die frontaal op elkaar botsen, klik hier.

Februari
Kamperzeedijk had de primeur voor het schaatsen op natuurijs, in Genemuiden wilde dat maar niet lukken, klik hier. Hoog bezoek voor Zwartewaterruiters, nl. de Internationala FEI Para Equestrian Dressage , klik hier.  Ook kwam Prinses Margriet op bezoek bij deze activiteit, klik hier. Het Havenplein krijgt eindelijk de steeds uitgestelde verlichting, klik hier.  Ook zijn de werkzaamheden bij Hasselt aan de N759 en N331 begonnen, klik hier. 28 februari weer schaatspret, maar nu op de Bermsloot, klik hier.

Maart
IJsvorming bij de veerpont zorgt voor overlast, klik hier. En dan It giet on op de ijsbaan, klik hier. En een ijsbreker moet er aan te pas komen om de vaarweg van de veerpont open te maken en te houden, klik hier.Op 8 maart is er een presentatie van de StadsBrand, klik hier. En toen kwam de wolf dichtbij Genemuiden, nl. gezien in Mastenbroek, klik hier.

April
Op 9 april gaan maar liefst 32 heipalen de grond in voor de nieuwe brug aan de Koppel, klik hier.  Op 14 april moest de brandweer uitrukken voor een brandende bromfiets, klik hier. Op de Nieuwe Weg was op 26 april een kleine kettingbotsing, klik hier. En nog even terug genieten van de Koningsdag 27 april, klik hier.

Mei
Traditioneel begint mei meestal met de Luiemotte’s, dit jaar twee Luiemotte’s, klik hier.  Op 4 mei dodenherdenking op de Kamperzeedijk en Genemuiden, klik hier. En dan die spanning voor de mensen met een beperking, voetballen tegen het 7e, wat een wedstrijd weer, klik hier. De sloop van het veerhuis begint op 25 mei en het wachthuisje wordt verbouwd, klik hier. Op 30 mei staat Genemuiden in teken van een belevingsvlucht van Airport Lelystad, het viel allemaal mee, klik hier.

Juni
Op 2 juni was er bij Europe Verhoek een familiedag voor hun personeel, met een echte helikopter, klik hier. Heel Genemuiden zeilt was op 6 juni, echter geen wind, wel mooi weer, klik hier.  Hier nog even een update van de werkzaamheden aan de Koppel, klik hier. Genemuiden vist op 16 juni voor het goede doel op forellen, klik hier.  Ook de Brommersprint was er weer met mooi weer, klik hier.  En op 23 juni gingen de deuren open van HAMAT voor genodigden, maar wij namen ook een kijkje, klik hier. Dijkdoorbraak aan de Koppel, eindelijk het water kan stromen, klik hier.

Juli
Het hele jaar door verschillende viswedstrijden van HSV Genemuiden, nu de jeugd aan de Bermsloot, klik hier.  Op 11 juli de jaarlijkse Braderie in het centrum van Genemuiden, klik hier.  Het veer, het veerhuis, het nieuwe huis, even een overzicht, klik hier.  Op 18 juli gaat Danny Schurink met zijn gezin Genemuiden verlaten voor zendingswerk in Oost Europa, klik hier.  Hoe droog was het bij Genemuiden op 23 juli, nou behoorlijk droog, kijk hier.  Op 27 juli wordt bij Installatiebedrijf T.Breman het ‘Willem Tat Plein’ onthuld, klik hier.

Augustus
Het Bed&Breakfast aan de Langestraat 66 gaf open huis voor ons, klik hier.  Elk jaar gaat het team van Breman.net naar buurtgemeente Sint Jansklooster voor dat mooie Corso, hier de beelden.  Ja en toen, plots de Drone-Politie, die Benny Breman opzocht, maar alles (Brevet, registratie en Verzekering)was keurig voor elkaar en hij mocht verder vliegen, klik hier.  Op 27 augustus ging weer de jaarlijkse VBK van start, klik hier. Op 31 augustus wilde een tractor met aanhanger even door de Langestraat, nou dat werd letterlijk alles rammen, klik hier.

September
Op 1 september was er de Zomerstoepverkoop, klik hier.  Op 7 september was er de presentatie van het oude klokkenwerk in ’t Olde Staduus, klik hier.  De jaarlijkse sloepenrace was op 7 september op het Zwartewater, klik hier.  Ook op 7 september was er een 40 jarig jubileum bij het steppen op de Kamperzeedijk, klik hier.  Op de derde zaterdag in september Eikoerei in Genemuiden, klik hier.  Frontaal op elkaar op de Randweg, maar gelukkig geen letsel, klik hier.  Op 20 september was er een open dag bij van der Sluis AGRI en KI aan de Kamperzeedijk, klik hier. Niemand wist het, maar het was door Jos van Rees georganiseerd, wel 140 trucks vanaf hun bedrijf voor een toerrit, klik hier.

Oktober
Op 2 oktober, het is eindelijk zover, de Greentebrug wordt geopend, klik hier.  Bij de Ned. Herv. Kerk werden opgravingen gedaan en het resultaat mag er zijn, klik hier.  En de vorderingen bij de werkzaamheden aan de N759 en N331, klik hier.  In Mastenbroek neemt Juf Palland na 40 jaar afscheid, klik hier.  16 oktober gaat boeken in als de warmste Biestemerk, klik hier. Maar liefst 80 deelnemers aan de Survivalrun in de Overtoom op 19 oktober, klik hier. Op 31 oktober worden er heipalen geslagen voor de nieuwe havenkade in de Binnenhaven, klik hier.

November
Wat een gedoe om de vernieuwing van de Hasselterdijk, te smal, en opnieuw werkzaamheden, klik hier.  Op 3 november weer een mooie drukke Lampionnenoptocht, klik hier.  Maar liefst 65 deelnemers aan de Roofviswedstrijd in de binnenhaven, klik hier. Op 17 november is Sinterklaas weer aangekomen in Genemuiden, klik hier.  En daar gaan ze dan de twee bomen op het veerhoofd, ze werden op 21 november weggehaald, klik hier.  op 29 november was er de Kleindiertentoonstelling, klik hier.

December
Op 1 december was er een presentatie van het van Zwier Orgel, klik hier. Op 7 december werd de tweede WoonWijzerWinkel in Nederland geopend en wel in Genemuiden, klik hier.  Vorderingen bij de werkzaamheden aan de Meente, klik hier.  Een groot succes kun je het wel noemen en volgend jaar komt ie er weer, de Winterfair, klik hier. Het oude gebouw van de Rabobank werd opnieuw geopend tijdens de Winterfair, klik hier. Op 15 december kwamen de verlichtte trucks weer door Genemuiden, klik hier.  De sloop bij de Meente is over de helft, klik hier de beelden van 18 december.

Natuurlijk was dit maar een kleine opsomming van wat er gebeurde aan evenementen en nieuws in Genemuiden.

Totaaloverzicht terugzien kan op de pagina’s Foto’s en Video’s.

Wij wensen u namens het hele team BREMAN.NET fijne feestdagen en vooral een gezond 2019.

En een dankwoord naar onze trouwe adverteerders.

U als bezoeker bedankt voor bezoeken van de website van BREMAN.NET, HAVENPLEIN.NET en Weerstationgenemuiden.nl.

Ons Team staat in 2019 ook weer voor u klaar en zitten we bovenop het nieuws en evenementen.